Spruitjes met knoflook en tomaat

Groente 15 min
Spruitjes bevatten veel vitamine C, veel meer dan sinaasappels. Daarnaast zijn ze rijk aan vitamine B, foliumzuur, magnesium en kalium. Al deze vitaminen en mineralen versterken onder andere je immuunsysteem en je zenuwstelsel. Vooral ideaal in de winter wanneer je kwetsbaarder bent voor verkoudheid en griep.
Spruitjesmetknoflookentomaat

BOODSCHAPPENLIJST

- 500 g spruitjes
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 2 el ghee of olijfolie extra virgine
- 2 takjes rozemarijn
- 1/4 tl gemberpoeder
- versgemalen peper
- Keltisch of Himalayazout

Bereidingswijze

  • Schil de ui en de knoflook. Snijd ze in blokjes. Snijd ook de tomaten in blokjes. Fruit eerst de ui glazig in de ghee of olie. Voeg de knoflook en de tomaten toe en bak ze circa 2 minuten mee. 
  • Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Ris de rozemarijn. Voeg de spruitjes, rozemarijnblaadjes, gemberpoeder en 2 eetlepels kokend water toe het knoflook-tomaatmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Doe de deksel erop en laat het gerecht 8 minuten op een laag vuur stoven. 

 

ANDERE RECEPTEN:

Groentewokmettempeh

Kleurrijke groentewok met tempeh en boekweit

bekijk dit recept
Bietensap2

Bietensap met peer

bekijk dit recept
hollandse pompoensoep

Hollandse pompoensoep

bekijk dit recept

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie